31 Ιανουαρίου, 2013

Cyta Ελλάδος: Δωρεά ποσού στο Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή»

Yποστήριξη έργου για την ανέγερση ξενώνα στη Θεσσαλονίκη

H Cyta Ελλάδος υποστηρίζει, έμπρακτα, παιδιά που έχουν ανάγκη ενισχύοντας οικονομικά το Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» και το σημαντικό έργο του. Το ποσό που προσφέρθηκε, ύψους 14.000€, θα συμβάλλει στην ανέγερση ξενώνα του Συλλόγου που θα φιλοξενεί χωρίς κόστος, παιδιά που έρχονται για θεραπεία από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς και τους συνοδούς τους. Το ποσό συγκεντρώθηκε μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας να διαθέσει στο Σύλλογο 1€ από κάθε νέα σύνδεση στις υπηρεσίες της εταιρείας, σε διάστημα δύο μηνών.

Τη συμβολική επιταγή παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Μιχάλης Ε. Αχιλλέως στην Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Τίμη Μπακατσέλου στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή οδών Μητροπόλεως 21 και Κομνηνών.

Όπως δήλωσε η κ. Τίμη Μπακατσέλου με αφορμή την ενέργεια: «Eίναι μεγάλη τιμή και χαρά να λαμβάνουμε μία τόσο σημαντική και γενναιόδωρη προσφορά από τη Cyta Ελλάδος. Είναι πολύ σπουδαίο όταν μια εταιρεία αναγνωρίζει και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του δεύτερου μεγάλου έργου κοινωνικής προσφοράς της ΣΤΟΡΓΗΣ που είναι ο Ξενώνας Φιλοξενίας καρκινοπαθών παιδιών και των συνοδών τους. Δεχθείτε τις πιο θερμές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες».

Ο κ. Μιχάλης Ε. Αχιλλέως συμπλήρωσε με τη σειρά του ότι: «Η Cyta είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη απέναντι στα παιδιά, ειδικά στις δύσκολες αυτές εποχές. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής μας δράσης ανά την Ελλάδα, για εμάς παραμένει πάντοτε προτεραιότητα η μέριμνα για την κάλυψη σημαντικών αναγκών σε τοπικό επίπεδο», τόνισε.

Ο Σύλλογος ΣΤΟΡΓΗ
Πρόκειται για φιλανθρωπικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Έχει κατασκευάσει και εξοπλίσει επιστημονικά το Αιματολογικό Κέντρο «ΣΤΟΡΓΗ» του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» το οποίο είναι από τα λίγα αυτόνομα αιματολογικά κέντρα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται δηλαδή, υποστήριξη από κανένα άλλο τμήμα του Νοσοκομείου. Το επόμενο μεγάλο έργο της ΣΤΟΡΓΗΣ είναι η δημιουργία και η λειτουργία ξενώνα όπου θα φιλοξενούνται, χωρίς κόστος, τα άρρωστα παιδιά και οι συνοδοί τους όταν έρχονται για θεραπεία από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους.