Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Πάτησε Χ ή «Αποδοχή» για να συνεχίσεις ή «Περισσότερα» για να δεις λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies ή να επιλέξεις ποια θα αποδεχτείς. Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το VDSL;

Το VDSL αποτελεί την επόμενη γενιά των τεχνολογιών της μορφής xDSL. Με σκοπό την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων σε ρυθμούς μετάδοσης, η ITU-Τ ενέκρινε και θεσμοθέτησε τον Μάιο του 2006 την τεχνολογία VDSL2 (Very High bit rate Digital Subscriber Line Generation 2) υπό το πρότυπο G.993.2. Αυτό το πρότυπο χρησιμοποιεί και η Cyta για την παροχή υπερ-υψηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Internet.

Σε τι θα μου χρησιμεύσουν οι υπερ-υψηλές ταχύτητες μέσω της τεχνολογίας VDSL;

Οι νέες υπερ-υψηλές ταχύτητες, μέσω τεχνολογίας VDSL2 που παρέχονται από τη Cyta, απευθύνονται σε χρήστες οι οποίοι επιθυμούν αυξημένες ταχύτητες στο Internet τόσο για ψυχαγωγία και ανταλλαγή μεγάλων αρχείων όσο και για εργασία. Οι νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην παγκόσμια αγορά (Web TV, HD video) και η συνεχώς αυξανόμενη παράλληλη χρήση πολλαπλών ψηφιακών συσκευών (PC, tablet, smart phones, smart TVs) καθιστούν αναγκαία την αύξηση των DSL ταχυτήτων, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει την ποιότητα του περιεχομένου χωρίς να αλλάξει η εμπειρία χρήσης (user experience) που έχει για τις υφιστάμενες Web υπηρεσίες.

Πώς γίνεται να επιτυγχάνονται υψηλότεροι ρυθμοί μετάδοσης στις ταχύτητες μέσω τεχνολογίας VDSL, αφού χρησιμοποιείται το υφιστάμενο δίκτυο χαλκού;

Oι υψηλότεροι ρυθμοί μετάδοσης οφείλονται στο γεγονός ότι η τεχνολογία VDSL χρησιμοποιεί αρκετά μεγαλύτερο εύρος ζώνης από το ADSL2+, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο ρυθμός μετάδοσης. Επομένως, το κέρδος σε ρυθμούς μετάδοσης οφείλεται στη διαφορετική τεχνολογία και όχι σε αλλαγές στο δίκτυο μετάδοσης (χάλκινοι αγωγοί).

Οι ταχύτητες μέσω τεχνολογίας VDSL είναι εγγυημένες;

Όπως και στην περίπτωση της τεχνολογίας ADSL, η πραγματική ταχύτητα (ρυθμός μετάδοσης) συγχρονισμού δεν είναι απόλυτα εγγυημένη, καθώς εξαρτάται από:  

  1. την απόσταση του Πελάτη από το αστικό κέντρο που εξυπηρετείται,
  2. την ποιότητα του δικτύου διανομής (χάλκινων αγωγών) της περιοχής,
  3. τις παρεμβολές από άλλα δίκτυα,
  4. την ποιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης του Πελάτη.

 Ωστόσο, κατά κανόνα, οι Πελάτες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 1000μ από το οικείο αστικό κέντρο, απολαμβάνουν αρκετά υψηλότερες ταχύτητες με την τεχνολογία VDSL, ειδικά κατά την ανερχόμενη ζεύξη (upstream), όπου το όφελος είναι πολύ σημαντικό.

Γιατί υπάρχει ο περιορισμός στην απόσταση από το Αστικό Κέντρο (DSLAM) για την υπηρεσία VDSL;

Η απόδοση της τεχνολογίας VDSL2 σε Τοπικούς Βρόχους (συνεστραμμένο μεταλλικό ζεύγος καλωδίων που συνδέει το χώρο του Πελάτη με το Αστικό Κέντρο) με μήκος μεγαλύτερο των 1000μ αρχίζει να μειώνεται και να πλησιάζει εκείνη της τεχνολογίας ADSL2+.

Πως μπορώ να ξέρω εάν ξεπερνάω αυτή την απόσταση από το Αστικό Κέντρο (DSLAM) για την υπηρεσία VDSL;

Η διαδρομή του Βρόχου από τον οποίο εξυπηρετείται ο κάθε Πελάτης δεν ακολουθεί ευθεία γραμμή. Ενημερωθείτε αν μπορείτε να λάβετε υπηρεσίες μέσω της τεχνολογίας VDSL με τους πιο κάτω τρόπους, γνωστοποιώντας τη διεύθυνσή σας:

  1. Έλεγχος Διαθεσιμότητας μέσω του σχετικού online εργαλείου μας
  2. Επίσκεψη σε ένα από τα Καταστήματα της Cyta ή των Επίσημων Συνεργατών μας
  3. Επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Εταιρικών Πελατών στο 13878

Τι εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την παροχή της υπηρεσίας VDSL;

Ο εξοπλισμός πρόσβασης (modem / router) που χρησιμοποιείται για την παροχή των ταχυτήτων μέσω VDSL τεχνολογίας είναι ο P.RG AV4202N (ADB) και προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης. Ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν για όσο διάστημα παραμείνετε στην υπηρεσία.

Τί περιλαμβάνει το μηνιαίο πάγιο ενός 2play προϊόντος με ταχύτητα μέσω τεχνολογίας VDSL;

Το μηνιαίο πάγιο των προϊόντων 2play (Internet & Σταθερή) για τον Επαγγελματία, τη Μικρή και τη Μεσαία Επιχείρηση με ταχύτητα μέσω τεχνολογίας VDSL, περιλαμβάνει ένα κανάλι φωνής με έναν τηλεφωνικό αριθμό, Απεριόριστα Σταθερά Ελλάδος και την υπερ-υψηλή ταχήτυτα πρόσβασης στο Internet. Περιλαμβάνονται επίσης 1 στατική διεύθυνση IP, 10 λογαριασμοί email (500ΜB/e-mail) με δυνατότητα πρόσβασης μέσω webmail, 100MB Webspace, η δυνατότητα προσθήκης πρόσθετων καναλιών φωνής καθώς και της ολοκληρωμένης λύσης με το Gigaset DX800A micro PBX με τα οφέλη ενός τηλεφωνικού κέντρου για αυξημένες ανάγκες. Με τη Cyta, μπορείτε να συνδυάσετε Προγράμματα Χρόνου Ομιλίας (προς Κινητά Ελλάδος, Σταθερά Διεθνών Προορισμών και Cyta προς Cyta Κύπρος) ώστε να δημιουργήσετε το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης. Ακόμη και εάν δεν επιλέξετε Προγράμματα Χρόνου Ομιλίας, οι χρεώσεις τηλεφωνίας της Cyta είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Είμαι ήδη Πελάτης της Cyta στο προϊόν 2play Επιχειρηματικό με ταχύτητα έως 24Mbps και θέλω να αναβαθμίσω την ταχύτητά μου σε έως 35Mbps. Θα χρεωθώ το τέλος ενεργοποίησης;

Το τέλος ενεργοποίησης καταβάλλεται μόνο από τους νέους Πελάτες. Εάν είστε ήδη Πελάτης, μπορείτε να αναβαθμίσετε την ταχύτητα του προϊόντος σας από ADSL σε VDSL με χρέωση 10€. Θα προκύψει αλλαγή στο μηνιαίο πάγιο εξαιτίας της υψηλότερης ταχύτητας που θα επιλέξετε. Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε αναβάθμιση της ταχύτητας θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι υψηλότερες ταχύτητες είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας, κάνοντας Έλεγχο Διαθεσιμότητας ή καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Εταιρικών Πελατών στο 13878.

Εάν το modem μου δεν συγχρονίσει στην ταχύτητα VDSL που έχω επιλέξει, έχω τη δυνατότητα να μεταβώ σε προϊόν ADSL χαμηλότερης ταχύτητας;

Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα του προϊόντος σας από VDSL σε ADSL με χρέωση 10€. Εάν η απόκλιση της πραγματικής ταχύτητας από τη μέγιστη θεωρητική είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να υποβαθμίσετε την ταχύτητα του προϊόντος ακόμη και εντός της διάρκειας του συμβολαίου, χωρίς χρέωση. Το νέο μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας μετά την αλλαγή, θα είναι εκείνο της χαμηλότερης ταχύτητας. Στην περίπτωση που η νέα ταχύτητα υποστηρίζεται μέσω ADSL, θα σας παραδοθεί νέος εξοπλισμός, ενώ παράλληλα η Cyta θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συλλέξει τον εξοπλισμό VDSL.